خبرنگاران چهار هزار تن وش پنبه کشاورزان خراسان شمالی قراردادی فروش رفت

به گزارش اخبار برخط، بجنورد- خبرنگاران- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: چهار هزار تن وش پنبه برداشت شده از سطح یکهزار و 300 هکتار کشتزار استان برای نخستین بار به صورت قراردادی فروخته شد.

خبرنگاران چهار هزار تن وش پنبه کشاورزان خراسان شمالی قراردادی فروش رفت

محمدنقی کاظمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اخبار برخط گفت: برای سال زراعی آینده کارخانه های پنبه پاکنی استان این آمادگی را دارند تا سطح خرید قراردادی را افزایش دهند.

تا به امروز صاحبان کارخانه ها و صنایع تبدیلی استان تنها 10 درصد از محصولات فراوریی این استان را از جمله چغندرقند به صورت قراردادی از کشاورزان می خریدند و 90 درصد دیگر به وسیله عرضه و تقاضا به فروش می رسید.

وی گفت: این کارخانه ها در امسال علاوه بر خرید وش پنبه نهاده های کشاورزی و بذور اصلاح شده نیز توزیع کردند.

وی با بیان اینکه کارخانه های پنبه پاکنی استان حتی در سال زراعی جاری به سمت کشت مکانیزه رفته بودند، گفت: کوشش می گردد تا برداشت پنبه بوسیله کمباین ها انجام گردد که امسال کارخانه اترک مانه و سملقان در این خصوص مورد تقدیر کشوری نهاده شد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه حلقه های زنجیره فراوری باید ایجاد گردد گفت: با خرید محصولات قراردادی این زنجیره تکمیل خواهد شد.

کاظمیان با بیان اینکه هم اینک پنج دستگاه کمباین غوزه چین در استان وجود دارد گفت: این میزان در سال زراعی آینده به 10 دستگاه خواهد رسید که یاری بسیار خوبی به پنبه کاران می گردد.

وی اضافه نمود: همچنین کشاورزان به سمت کشت عمده رفته اند چرا که در سال های گذشته در فصل برداشت کمبود کارگر داشتند اما با فروش قراردادی و اختصاص دستگاه های مکانیزه مشکل برداشت رفع خواهد شد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه میانگین برداشت پنبه از سطح پنبه زرهای استان حدود 30 درصد افزایش یافته است گفت: فروش قراردادی باعث شد که کاشت و برداشت به صورت مکانیزه گردد.

کاظمیان اضافه نمود: این استان احتیاج به 350 تا 400 تن بذر اصلاح شده پنبه دارد.

وی با بیان اینکه تا به امروز 280 تن بذرداخلی و 35 تن نیز بذر وارداتی تامین نموده ایم، احتیاج 80 درصد بذر کشاورزان آماده شده است این در حالی است که در سال های گذشته تا 45 درصد بذر در اختیار کشاورزان قرار می گرفت.

افزایش 20 درصد وش پنبه

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال 20 هزار و 700 تن وش پنبه از پنبه زارهای استان برداشت شد که این میزان در مقایسه با پارسال 20 درصد افزایش دارد.

کاظمیان گفت: امسال در سطح هفت هزار و 400 هکتار از کشتزارهای استان پنبه کشت شده بود.

وی گفت: شهرستان های مانه و سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبه کاری استان است که مانه و سملقان با سطح پنج هزار و 500 هکتار معادل 74 درصد فراوری این محصول را در استان دارد.

وی اضافه نمود: قیمت خرید تضمینی وش پنبه در سال زراعی امسال به میزان 48 هزار و 760 ریال در هر کیلوگرم معین شده بود که با اجرای طرح کشاورزی قراردادی وش پنبه به قیمت روز هر کیلوگرم وش پنبه 120 تا 160 هزار ریال از کشاورز خریداری شد.

وی گفت: توزیع مناسب نهاده بذر به مقدار 110 تن بذر داخلی و چهار تن بذر خارجی و توزیع دو هزار و 235 تن انواع کودهای ماکرو و میکرو از اقدامات مهم این سازمان بوده است، به طوری که میانگین مصرف کود شیمیایی فسفاته در مزارع پنبه استان 77 کیلو، کود پتاسه 50 کیلو، ازته 155 کیلو و سایر کودهای میکرو 20 کیلوگرم در هکتار است.

وی گفت: در استان هشت کارخانه پنبه پاک کنی دایر است، یک کارخانه در شهرستان اسفراین و سه کارخانه در بجنورد و چهار کارخانه در شهرستان مانه و سملقان مشغول به کار هستند که ظرفیت وش و استحصال محلوج این کارخانجات از هزار و 300 تا 10 هزار تن است.

وی اضافه نمود: چهار کارخانه پنبه پاک کنی در جوار مزارع پنبه شهرستان مانه و سملقان واقع شده است که از لحاظ تحویل وش فراوریی، کشاورزان پنبه کار هیچ گونه دغدغه حمل ندارند.

کاظمیان گفت: یک کارخانه ریسندگی با ظرفیت روزانه حدود 25 تا 30 تن محلوج در شهرستان مانه و سملقان مشغول به کار است و حدود 70 درصد از محلوج به ریسندگی خارج از استان حمل می گردد.

وی اضافه نمود: یک کارخانه روغن کشی نیز با ظرفیت مصرفی پنبه دانه حدود 70 تن در روز با شرایط فعلی فراوری پنبه توجیه برای فعالیت ندارد و در حال حاضر تعطیل است.

سهم خراسان شمالی از فراوری ناخالص داخلی کشور 6 دهم درصد در تمامی بخش های مالی است و سهم بخش کشاورزی این استان از فراوری ناخالص بخش کشاورزی کشور 1.1 درصد است.

خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان 300 هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می نمایند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

حدود 44 درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران چهار هزار تن وش پنبه کشاورزان خراسان شمالی قراردادی فروش رفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران چهار هزار تن وش پنبه کشاورزان خراسان شمالی قراردادی فروش رفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید