سیم کارتی تحت عنوان شاد نداریم
به گزارش اخبار برخط، وزیر ارتباطات گفت: سیم کارتی تحت عنوان شاد نداریم اما به زودی مرکز تماس رسمی شاد راه اندازی خواهد شد.

به گزارش ، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه چهارشنبه هیئت وزیران در جمع اخبار برخط با تاکید بر لزوم رعایت عدالت آموزشی در کشور گفت: عدالت آموزشی موضوعی بسیار مهم است که در شرایطی که آموزش مجازی فراگیر و اجتناب ناپذیر شده، باید برای آن اقداماتی جدی کرد.
وی اضافه نمود: در این راستا بحث اول ما توسعه روستایی بود که از فروردین تا کنون حدود 3هزار و 500 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و این امکان برای روستاییان فراهم شده تا از ظرفیت فضای مجازی بهره مند شوند. بحث بعدی این بود که دانش آموز یا دانشجویی بخاطر هزینه های اتصال به شبکه از تحصیل باز نماند؛ بر همین اساس شاد در سراسر کشور رایگان شد و به 700 هزار معلم بسته های 3 ماهه رایگان داده شد و ان شاءالله روز یکشنبه با وزیر محترم علوم هم جلسه ای داریم که جزئیات موضوع بسته های آموزشی اساتید دانشگاه و دانشجویان را برنامه ریزی کنیم. تا سه شنبه هفته آینده سایت ثبت نام باز خواهد شد.
وزیر ارتباطات درباره کلاهبرداری های صورت گرفته با عنوان شبکه شاد با تاکید بر اینکه ما سیمکارتی تحت عنوان سیم کارت شاد نداریم و مردم به کلاه برداری های این حوزه توجه ننمایند، اظهار کرد: همراه اول و ایرانسل سیم کارت هایی تحت عنوان سیم کارت کودک دارند که برای دریافت آن هزینه مازادی نباید پرداخت نمایند و برای دریافت آن می توانند به پرتال این اپراتور ها یا دفاتر و مراکز آن ها در سطح کشور مراجعه نمایند. کلا توصیه میکنم که به تلفن های که موضوعشان دعوت به فروش سیم کارت است پاسخ ندهند و آن را کلاهبرداری تلقی نمایند.
جهرمی در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره ویژگی های سیم کارت کودک پرداخت و خاطر نشان کرد: سیم کارت کودک یک لیست سفید دارد که همه سایت های اینترنتی برای آن ها باز نیستند و فقط چیزی را که برای فرآیند آموزشی کودک مورد احتیاج است را در اختیار او قرار می دهد. خانواده هایی که دغدغه دارند می توانند از این سیم کارت ها استفاده نمایند و این سیم کارت ها از سال 96 وجود داشته و این روز ها به دلیل افزایش استقبال، در حوزه زیرساخت با مسائلی روبرو شد که در حال رفع شدن است.
وی ادامه داد: آنچه که ما داریم بسته شاد برای دانش آموزان است که جزئیات آن هفته اول مهر اعلام میگردد؛ این بسته قابلیت فعالسازی روی هر سیمکارتی را دارد و در زمانی که سیم کارت دست والدین است، بسته عادی استفاده می گردد و وقتی که در دست دانش آموز قرار میگیرد، با یک کدی بسته شاد فعال میگردد. تفاوت بسته شاد با خود شاد این است که یکسری پیغام رسان ها و موتور های جست وجو با توجه به احتیاج دانش آموزان روی بسته شاد تعریف شده است که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
وزیر ارتباطات همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پهنای باند اختصاص یافته به شبکه شاد گفت: شاد مشکل پهنای باند ندارد و 700 گیگابایت در حال حاضر زیرساخت پهنای باندی در اختیارش قرار گرفته شده وبر اساس گزارشی که دیروز دریافت کردم تا به امروز 100 گیگابایت از این ظرفیت پر شده است. طبیعتاً به دلیل گستردگی این سیستم، مسائلی وجود دارد که ما با همراه اول صحبت نموده این و احتمالا ظرف همین هفته مرکز تماس رسمی شاد راه اندازی و شماره تماس 4 رقمی آن نیز اعلام می گردد.
جهرمی درباره استفاده بعضی مدارس از پیغام رسان ها خارجی نیز اظهار کرد: در این زمینه بصورت رسمی ممنوعیتی به وسیله مرکز ملی فضای مجازی به مدارس اعلام شده است که مدارس بصورت رسمی از این پیغام رسانه ها استفاده ننمایند، اما خب بعضی مدارس همچنان بطور غیر رسمی از این پیغام رسان ها استفاده مینمایند که پرداخت هزینه های آن بر عهده خودشان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات خاطر نشان کرد: طرح این موضوع یکبار در سال 91 به وسیله وزارت ارتباطات وقت به دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی ارسال شده است؛ یک مرتبه هم دولت یازدهم و دو مرتبه نیز در دولت دوازدهم ما طرح خود را ارسال نموده ایم؛ در زمینه سند معماری همیشه با مرکز ملی فضای مجازی اختلاف نظر هایی وجود داشت که در این دوره با همکاری خوبی که با مرکز معماری داشتیم، یک سند مشترک را نهایی کردیم و به شورا دادیم و در آن ابعاد و محور ها و وظایف و شاخص های شبکه ملی اطلاعات معین شد.
وزیر ارتباطات توضیح داد: طبیعت مسأله این است که شبکه ملی اطلاعات ابعاد و معیناتی دارد و راه چاره تمام مسائل فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات نیست و این شبکه تنها زیرساخت فضای مجازی است. بعضی انتظارات از شبکه ملی اطلاعات بسیار فراتر از چیزی است که در اسناد آمده است.
جهرمی خاطر نشان کرد: در جلسه دیروز شورای عالی ابعاد نهایی سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات به تصویب رسید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان