چهار اقدام عملیاتی برای دانش بنیان شدن صنایع بزرگ
به گزارش اخبار برخط، در طی سال های اخیر، اکوسیستم قدرتمندی متشکل از شرکت های دانش بنیان کوچک و میانه شکل گرفته و اکنون احتیاج اصلی کشور، دانش بنیان شدن صنایع بزرگ و تولیدی است. لازمه تحقق این گام بزرگ چیست؟
به گزارش گروه علم و پیشرفت اخبار برخط، پارک های علم و فناوری یکی از مهمترین اجزای اکوسیستم دانش بنیان هستند که در کاربردی شدن پیشرفت های علمی و حل مسائل کشور با استفاده از توان نخبگان، نقشی محوری را ایفا می نمایند. در طی سال های اخیر، اکوسیستم قدرتمندی متشکل از شرکت های دانش بنیان کوچک و میانه شکل گرفته و اکنون احتیاج اصلی کشور، دانش بنیان شدن صنایع بزرگ و فراوریی است. لازمه تحقق این گام بزرگ چیست؟
مجید دهبیدی پور رئیس پارک علم و فناوری شریف در پاسخ به این سوال که برای دانش بنیان شدن صنایع بزرگ چه اقداماتی باید صورت بگیرد گفت: برای عملیاتی شدن این مهم ما باید یک بسته از اقدامات را انجام دهیم. یکی از اقداماتی که اکنون باید انجام گردد این است که بازار صنایع بزرگ ما در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار بگیرد. به این صورت که صنایع ما برای برطرف احتیاج خود، خرید محصولات فناورانه با کیفیت را در اولویت قرار دهند. صنعتی که درهای بازارهای خود را به روی دانش بنیان شدن باز می نماید. اولین گام را برای دانش بنیان خود بر می دارد و با اینکار راه رسوخ فناوری را به صنعت خود باز می نماید.
وی در ادامه صحبت های خود اضافه کرد: همین امروز شرکت های دانش بنیان ما محصولات زیادی را فراوری نموده اند که صنایع داخل کشور هم احتیاجمند آن هستند اما متاسفانه به سمت این شرکت های دانش بنیان نمی فرایند. از این رو باید درب صنایع بزرگ ما به روی محصولات دانش بنیان باز گردد.
رئیس پارک علم و فناوری شریف با اشاره به اهمیت معرفی احتیاج صنایع به جامعه دانشگاهی کشور شرح داد: گام دومی که در این راستا باید برداشته گردد، معرفی احتیاجها، چالش ها به جامعه دانشگاهی و نوآوری است. امروز برندهای بزرگ جهان رویدادهایی را تحت عنوان Reverse Pitch برگزار می نمایند و چالش هایی را که در فرایند طراحی، ساخت و فراوری محصول خود با آن مواجهه هستند به نوآوران ارائه می نمایند و از استارتاپ ها ، دانشجویان و اساتید می خواهد که این چالش ها را برطرف نمایند و اعلام می نمایند که در صورت موفقیت روی آن ها سرمایه گذاری انجام می گردد.
دهبیدی پور اعتبار اقتصادی برای توسعه فناوری را یکی از مسائل مهم برای دانش بنیان شدن صنایع بزرگ دانست و در این خصوص شرح داد: گام سومی که برای دانش بنیان شدن صنایع باید رقم بخورد، تعریف گرنت های فناوری مبتنی بر احتیاج صنعت است. چرا که این گرنت فناوری در نهایت تبدیل به یک محصول می گردد که برای آن صنعت بسیار سودآفرین خواهد بود.
وی در انتهای صحبت های خود توجه به تحقیق و توسعه (R&D) را یک امر مهم دانست و گفت: موضوع چهارم که بسیاری از شرکت های جهان آن را عملیاتی نموده اند، تاسیس مراکز نوآوری در صنایع بزرگ است. به این صورت که صنایع در این مراکز نوآوری مسائل خودشان را مبتنی بر توان افراد نوآور حل می نمایند. سهم مراکز نوآوری در دانش بنیان شدن صنایع بزرگ خیلی مهم و حیاتی است.
منبع: خبرگزاری فارس