طرز تهیه پیتزا قیفی
به گزارش اخبار برخط، پیتزا قیفی یکی از انواع پیتزا مخلوط است که در آن خمیر پیتزا را به صورت نواری دور قیف پیچیده و در فر میپزند و قیف را با مواد پیتزا پر میکنند.
پیتزا قیفی یکی از انواع است که به دلیل ظاهر جذاب و تازه ای که دارد، در مهمانی ها مورد توجه کوچک و بزرگ قرار می گیرد. مواد داخل پیتزا قیفی همان موادی است که برای پیتزا معمولی استفاده می شود که بسته به سلیقه افراد متغیر می باشد. آنچه در تهیه پیتزا قیفی اهمیت دارد، طرز تهیه خمیر پیتزا و طرز پیچیدن آن به دور قیف است و بعد از آن، بقیه کار ساده است. از آنجا که خمیر پیتزا نیاز به زمان دارد تا خمیر مایه عمل کند، توصیه می شود اول خمیر را آماده کرده، کنار بگذارید و بعد مواد داخل آن را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا قیفی:
آرد | 500 گرم |
خمیر مایه | 1 ق غذاخوری سرپر |
آب ولرم | نصف استکان |
شکر | 1 ق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد کامل + 1 عدد سفیده |
شیر | 125 سی سی یا نصف لیوان |
روغن | 125 سی سی یا نصف لیوان |
نمک | 1 ق چای خوری |
طرز تهیه خمیر پیتزا قیفی:
- برای تهیه خمیر پیتزا قیفی ابتدا مایه خمیر، شکر و آب ولرم را باهم خوب مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید و حدود 10 دقیقه آن را در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود.
- آرد و نمک را مخلوط کرده و تخم مرغ، شیر و روغن را به همراه مایه خمیر فعال شده به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک دست شود.
- خمیر را حدود 5 دقیقه ورز دهید و روی آن را بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود یا به اصطلاح، ور بیاید. (از قلم نیاندازید که خمیر را باید داخل ظرف بزرگی آماده کنید تا بعد از حجیم شدن، از ظرف بیرون نریزد.)
- حالا از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و آن را به صورت نواری به قطر کمتر از 1 سانت پهن کنید.
- از راس هرم یا ته قیف، شروع به پیچیدن خمیر دور قیف کنید به طوری که با سر انگشت لبه های نوار را کاملا به هم بچسبانید و در دور آخر، انتهای خمیر را کاملا فشار دهید تا محو شود.
- توجه کنید که به اندازه 1 سانت از لبه قیف را خالی بگذارید تا خمیر بعد از پخته شدن به سینی نچسبد و کار با آن راحت شود.
- قیف ها را در سینی بچینید و روی آن ها زرده تخم مرغ و شیر و زعفران بمالید و روی آن کنجد بپاشید.
- سینی را به مدت 25 دقیقه و با دمای 180 درجه در طبقه وسط فر قرار دهید و در نهایت 2 تا 3 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی قیف ها طلایی شود.
نکات مهم در تهیه خمیر پیتزا قیفی:
- با این خمیر مشکل چسبیدن نان به قیف پیش نمی آید و بدون نیاز به چرب کردن قیف، نان ها به راحتی از آن جدا می شوند.
- طرز تهیه این خمیر قلق خاص خود را دارد. برای مثال در حین کار خیلی زود جمع می شود.
- برای راحتی کار با خمیر، آن را به صورت نوارهای بلند برش بزنید، به طوری که هر نوار برای پیچاندن دور یک قیف مصرف شود.
- خمیر را بیش از حد نازک نکنیند و گر نه موقع پخت در فر، پاره می شود.
- عرض نوارهای خمیری را حدود دو سانت بگیرید تا قیف شما ظاهر زیباتری داشته باشد.
- نوارها را از بالا به سمت پایین بپیچید و حین کار مواظب باشید که هیچ قسمتی از خمیر کشیده و نازک نشود.
- قیف ها را به صورت خوابیده، روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید زیرا اگر ایستاده قرار دهید، سر خورده و پایین می افتند.
- حتما قیف های خمیر را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا بعد موقع جداکردن، نچسبیده و نشکنند.
- حتما فاصله بین قیف ها را رعایت کنید در غیر این صورت در اثر افزایش حجم نان، به هم دیگر می چسبند.
- بعد از چیدن نان ها در سینی فر، به آن ها 15 دقیقه استراحت بدهید.
- نان ها بعد از سردشدن، به راحتی از سینی جدا می شوند اما حتما روی آن ها سلفون بکشید تا خیلی خشک نشوند.
مواد لازم برای داخل پیتزا قیفی:
سوسیس | 300 گرم |
فلفل دلمه | 1 عدد |
پنیر پیتزا | 200 گرم |
آویشن | 1 ق چای خوری |
سس گوجه تند | به میزان لازم |
قارچ خردشده | 1 پیمانه |
طرز تهیه پیتزا قیفی:
- سوسیس و فلفل دلمه و قارچ را خرد کنید و حدود 4-5 دقیقه با مقداری آویشن تفت دهید.
- نصف را داخل مواد بریزید چون اگر پنیر پیتزا فقط روی سطح قیف ها ریخته شود، لقمه های آخر هیچ اثری از پنیر نخواهند داشت.
- به داخل قیف ها کمی سس تند بمالید و بعد آن ها را با مواد پیتزا پر کنید.
- روی همه قیف ها کمی پنیر پیتزا ریخته و آن ها را دوباره داخل فر قرار دهید و به محض آب شدن پنیر، بیرون بیاورید.
نکته: مواد داخل قیف باید کاملا پخته باشند. پس دقت کنید مواد خام را به امید پخته شدن در فر داخل قیف ها نریزید چون قیف ها فقط باید در حد آب شدن پنیر داخل فر باقی بمانند.
ویدیو آموزش تهیه پیتزا قیفی را ببینید:
گردآوری: گروه آشپزی اخبار برخط
منبع: setare.com