طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط، غذای سنتی و محبوب

به گزارش اخبار برخط، خبرنگارانـ پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند. کشمش پلو یکی از انواع پلو های مخلوط و سنتی ایرانی است که در نقاط گوناگون کشور به روش های مختلف و با مواد متنوع طبخ می گردد. کشمش پلو یک غذای خوشمزه و در عین حال بسیار مجلسی است. در این مطلب طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این پلوی مخلوط خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط، غذای سنتی و محبوب

مواد لازم برای تهیه کشمش پلوی مخلوط

برنج: 3 پیمانه

سینه مرغ: 1 عدد

لپه: 1 لیوان سر خالی

پیاز: 1 عدد

پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری

کشمش پلویی: 1 لیوان

زعفران دم نموده: نصف پیمانه

کره: 25 گرم

چوب دارچین: 3 عدد

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به پیاز داغ

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز ها حالت خمیری پیدا نمایند.

نکات مربوط به کشمش پلویی

کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید. کشمش ها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه کشمش پلوی مخلوط باید از کشمش قرمز پلویی بهره ببرید.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط

1 ـ برای آغاز کار برنج را بشویید و همراه با سه قاشق غذاخوری نمک خیس کنید و بگذارید تا سه ساعت بماند.

2 ـ سینه مرغ را داخل قابلمه بگذارید و یک عدد پیاز خرد شده را همراه با کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و سه عدد چوب دارچین به آن اضافه کنید. یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا مرغ بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت و کمی خنک شد، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

3 ـ لپه را که از دو ساعت قبل خیس داده اید، همراه با یک لیوان آب و کمی نمک داخل قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا بپزد؛ سپس آن را آبکش کنید.

4 ـ کشمش پلویی را با آب سرد خیس کنید و نیم ساعت بعد آبکش کنید.

5 ـ یک ماهی تابه گود را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید؛ سپس لپه را به آن اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدهید و بعد کشمش پلویی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت بدهید. در آخر سینه مرغ ریش شده را همراه با پیاز داغ به مواد اضافه کنید.

6 ـ نیمی از زعفران دم نموده را همراه با کمی نمک و فلفل سیاه به مواد داخل ماهی تابه اضافه کنید و بعد از اینکه چند دقیقه تفت خورد، اجاق گاز را خاموش کنید.

7 ـ برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

8 ـ کف یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را قرار بدهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و نیمی از مواد کشمش پلو را روی لایه برنج بریزید و با قاشق پخش کنید؛ سپس بقیه برنج را داخل قابلمه بریزید و به جای مانده مواد کشمش پلو را روی لایه برنج بریزید. در آخر کره و کمی زعفران را روی مواد داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید و برنج را به مدت 40 دقیقه با حرارت کم دم کنید. بعد از اینکه کشمش پلو دم کشید، آن را هم بزنید تا همه مواد با برنج مخلوط گردد؛ سپس برنج را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط، غذای سنتی و محبوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشمش پلوی مخلوط، غذای سنتی و محبوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید