لنزهای خطرساز روی چشم شما!
به گزارش اخبار برخط، طبق مطالعه تازه متخصصان آمریکایی ترکیبات لنزهای چشمی می تواند سلامتی شما را با سرطان، بیماری های کبد، اختلالات خودایمنی و باروری به خطر بیندازد
اگر همین الان لنز دست تان است و می خواهید آن را روی چشم تان بگذارید، دست نگه دارید. بیایید با هم نتیجه یک مطالعه تحقیقاتی را که در دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا روی لنزهای چشمی صورت گرفته است ، مرورکنیم. طبق این مطالعه بسیاری از لنزهای چشمی نرم از ترکیباتی ساخته شده اند که می توانند فرد مصرف نماینده را با مجموعه ای از بیماری ها مانند سرطان، بیماری های کبد و کلیه، اختلالات خودایمنی و مسائل باروری به دردسر بیندازند. در این مطلب درباره جزئیات این تحقیق و عوارض استفاده از لنزهای چشمی بیشتر خواهیم نوشت.
خطر جدی موادسازنده لنزها
همه چیز زیر سر فلوئوروپلیمرها یا مواد شیمیایی پایدار است که به اختصار با PFAS شناخته می شوند. بعضی لنزهای چشمی حاوی مقدار بسیار زیادی فلوئور آلی هستند که یکی از نشانگرهای فلوئوروپلیمرهاست. علت این که نام مواد شیمیایی پایدار را برای این گروه انتخاب کردند، این است که به طور طبیعی تجزیه ناپذیرند و در بعضی فراورده های مصرفی مقاوم در برابر آب، لکه و گرما یافت می گردد. برای تحقیقات لنزهای چشمی، متخصصان در تعدادی از دانشگاه های آمریکا از جمله دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، 18 جفت لنز چشمی نرم مختلف را آزمایش کردند تا مقدار PFAS را در آن بسنجند. دست کم نیمی از لنزهای مورد آزمایش، یک بارمصرف روزانه بودند. این آزمایش در آزمایشگاه مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا، انجام گرفت و طی آن، آثار فلوئورآلی در لنزهای چندین برند آنالیز شد. می خواهید نتیجه را بدانید؟ ایکات بلچر محقق دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به گاردین گفت: می توانیم بگوییم که این لنزها کمابیش پی اف ای اس خالص هستند!
ردپای موادشیمیایی پایدار در لنز و آب میوه!
مقدار فلوئور شناسایی شده در تمامی لنزهای چشمی آزمایش شده حدود 50هزاربرابر بیشتر از مقداری است که از نظر سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا برای آب آشامیدنی بی خطر است. البته این مواد شیمیایی آن قدر پرکاربرد هستند که ممکن است در سراسر زنجیره عرضه به فراورده ها اضافه شوند و ردپای آن را در دستمال توالت ها، قوطی های پلاستیکی موادغذایی و آب میوه ها هم می توان دید. دانشمندان بعضی از پی اف ای اسها را با بروز سرطان، آسیب کبدی، وزن کم نوزاد هنگام تولد و دیگر مسائلی که سلامتی را به خطر می اندازد، مرتبط دانسته اند. به همین علت متخصصان استفاده از لنزهای زیبایی را توصیه نمی نمایند و اگر فردی اصرار به استفاده از این لنزها دارد، نباید به فکر استفاده طولانی مدت از لنز باشد؛ چرا که استفاده بیش از چند ساعت از لنز در طول روز خطر عفونت و بروز مسائل جدی چشمی را بالاتر می برد.
ریسک های استفاده از لنزهای چشمی
لنز طبی یا رنگی به طور مستقیم روی چشم قرارمی گیرد و تمام سطح قرنیه را می پوشاند به همین علت مقدار اکسیژنی که به چشم می رسد با گذاشتن لنزهای چشمی کاهش می یابد. همین طور وقتی مدام در حال استفاده از لنزهای چشمی هستید به بدن تان می آموزید که واکنش طبیعی قرنیه را نادیده بگیرد. این موضوع باعث کاهش کارآمدی پاسخ چشم به واکنش قرنیه ای می گردد و در ادامه می تواند با بسته نشدن چشم در مواقع خطر دردسرساز گردد و به چشم آسیب برساند. خراشیدگی و ساییدگی قرنیه، زخم قرنیه و افتادگی پلک از دیگر عوارضی ا ست که استفاده مداوم لنزها به همراه خواهدداشت. به همین علت توصیه می گردد هیچ وقت بیش از حد در پی استفاده از لنزهای چشمی نباشید و طبق تجویز پزشک آن را تعویض کنید یا دور بیندازید. به طور کلی هرچه لنز بیشتر روی چشم بماند احتمال تشکیل توده ترکیبات آلوده در اطراف آن بیشتر می گردد و عوارض بیشتری را در پی دارد.
منبع: گردشبان