هشدار؛ این مواد غذایی را فریز نکنید!
به گزارش اخبار برخط، فریز کردن برخی از مواد غذایی برای طرلانی شدن عمر مصرف آن ها کاری کاملا اشتباه است هر موادی را نباید منجمد کرد، زیرا به کیفیت آن آسیب می رساند.
برترین روش ماندگاری بیشتر مواد غذایی نگهداری آن ها در فریزر است، اما تمام مواد غذایی را نمی توان در مدت زمان مشخصی در فریزر نگهداری نمود و فریز کردن مواد غذایی و نگهداری صحیح آن ها با توجه به نوع ماده غذایی فرق دارد.
همه مواد غذایی در یخچال و یا فریزر سالم نمی مانند بلکه بعضی از مواد غذایی به دلیل ترکیبات بکار رفته درونشان ماندگاری طولانی مدت ندارند و نمی توان آن ها را به مدت طولانی در فریزر قرار داد.
در زندگی امروزه احتیاج ما به فریزر و یخچال بیش از گذشته است و اغلب خانم ها برای تهیه سریع غذا از قبل مواد لازم خود را درون فریزر ذخیره می نمایند. در بخش نکات خانه داری می خوانید که درست است گذاشتن مواد غذایی درون فریزر سبب ماندگاری بالا مواد غذایی شده، اما سرمای زیاد سبب پایین آمدن کیفیت مواد غذایی و تغییر طعم و مزه آن ها می گردد.
بعلاوه بعضی از مواد غذایی نیز نسبت به سرما حساس تر هستندو بهتر است این مواد را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید این مواد غذایی عبارتند از:
نان: نگهداری نان در فریزر سبب بالا رفتن ماندگاری آن می گردد، اما این کار سبب خشک شدن سریع نان می گردد پس برای جلوگیری از این مشکل نان های صنعتی را به جای فریز کردن در دمای اتاق به مدت چهار روز نگه داری کنید.
سبزیجات: بسیاری از خانم ها به دلیل کمبود وقت سبزیجات خود را درون فریزر نگهداری می نمایند، اما نگهداری سبزیجات در فریزر سبب می گردد که ویتامین و مواد مغذی سبزیجات کاهش یابد پس برای دریافت ویتامین و مواد مغذی سبزیجات آن ها را به میزان مصرف و تازه تهیه کنید.
سیب زمینی: اگر سیب زمینی را در یخچال نگه داری می کنید در اشتباهید، زیرا طعم و مزه آن به دلیل جذب رطوبت تغییر می نماید حتی اگر آن ها را در پلاستیک نیز قرار دهید باز هم رطوبت را جذب خواهند نمود و فرایند فساد آن ها افزایش می یابد.
بعضی میوه ها: نگهداری بعضی میوه ها در یخچال سبب کاهش کیفیت آن ها بر اثر دمای پایین می گردد. این میوه ها شامل:سیب، موز، توت فرنگی و آلبالو هستند که بهتر است آن ها را در خارج از محیط یخچال نگهداری کنید و اگردوست دارید میوه خنک میل کنید آن ها را قبل از مصرف چند دقیقه در یخجال قرار دهید.
گوجه فرنگی: اگر گوجه فرنگی را در فریزر نگه دارید طعم و خواص خود را از دست می دهد و آب می اندازد پس سعی کنید آن را به صورت تازه مصرف نمایید.
سس گوجه فرنگی و سویا: سس گوجه فرنگی و سویا احتیاجی به نگهداری در یخچال ندارند، زیرا درونشان سرکه وجود دارد و بیرون ازیخچال تا یک ماه ماندگاری دارند.
انواع روغن: برای نگهداری از انواع روغن قرار دادن آن ها در محیط خشک و دور از نور و حرارت کافی است پس می توان روغن را بیرون از یخچال و در محیط اتاق نگهداری نمود.
قهوه: قرار دادن قهوه در یخچال نه تنها سبب ماندگاری طولانی مدت آن نمی گردد بلکه کیفیت آن را نیز پایین می آورد بنابراین بهتر است انواع قهوه را در محیط اتاق و در دمای ثابت نگهداری نمایید.
خربزه و طالبی: نگهداری طولانی خربزه و طالبی در یخچال سبب می گردد که طعم و مزه مواد دیگررا جذب نمایند پس بهتر است کمتر در یخچال قرار بگیرند.
عسل: برای نگهداری عسل کافی است آن را دور از نور و در دمای محیط قرار دهید و لازم نیست در یخچال بگذارید، زیرا آنطور که در بخش های قبلی راز های خانه داری در نمناک گفتیم نگهداری عسل در یخچال باعث ایجاد شکرک در آن می گردد.
شیر: شیر را درون فریزر نگذارید، زیرا شیر یخ زده برای قابل خوردن نیست و پس از یخ زدایی بریده بریده می گردد و شفاف و صاف نیست، اما می توانید از این شیر در طبخ غذا بهره ببرید.
غذا های سرخ شده: نگهداری غذا های سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذا ها و نرم شدن آن ها می گردد پس غذای سرخ شده خود را در یک وعده بخورید و به جای مانده غذا را فریز نکنید.
تخم مرغ با پوست: نگهداری تخم مرغ در فریزر اشتباه است، زیرا با یخ زدن آن، مایع درون آن سفت می گردد و حجم مایع افزایش می یابد به همین دلیل پوست تخم مرغ ترک برمی دارد و همه فضای فریزر بوی تخم مرغ می گیرد پس تخم مرغ را فریز نکنید.
خامه ترش: نگهداری خامه ترش در فریزر باعث تغییر طعم آن و بریده بریده شدن و بدشکل شدن ظاهر آن می گردد و شما نمی توانید به تنهایی آن را مصرف نمایید، اما برای طبخ غذا و درست کردن دسر قابل استفاده است.
ماست: قراردادن انواع ماست در فریزر باعث تغییر بافت آن می گردد. بافت ماست بعد از یخ زدایی تغییرمزه و شکل می دهد، بریده بریده می گردد و قابل خوردن نخواهد بود.
پنیر: پنیر ماندگاری بالایی دارد و احتیاجی به فریزکردن ندارد. قرار دادن پنیر در فریزر باعث تغییر مزه آن و نرم و خمیری شکل شدن آن می گردد.
خامه های قنادی: خامه های قنادی از سفیده تخم مرغ تهیه می شوندو فریزر کردنآن ها باعث از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسدشدن آن می گردد و دیگر قابل استفاده برای تزئین کیک نمی باشند.
غذا های کنسروی: قرار دادن غذا های کنسروی درون فریزر باعث حجیم و بزرگ شدن آن ها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می گردد.
غذا هایی که خوب بسته بندی نشده اند: غذا هایی بسته بندی نشده درون فریزر بر اثر سرمای فریزر می سوزند و طعم، مزه و بافت اولیه خود را از دست می دهند.
غذای داغ: قرار دادن غذای داغ درون فریزرسبب افزایش دمای فریزر شده و مکان مناسبی را برای رشد میکروب ها فراهم می نماید که این خود برای سلامتی خطرناک است.
کاهو: کاهو اندازه زیادی آب درون خود دارد که فریز کردن آن سبب توسعه آب شده و دیواره سلولی را ساختار برگ را حفظ می نماید، را خراب می نماید و سبب می گردد کاهو شل و وا رفته گردد.
ژله: قرار دادن ژله در فریزر به دلیل داشتن مایع ژلاتینی مانع از سفت شدن آن می گردد. فریزری کردن ژله سبب آسیب به پلیمر ها و کلوئید هایی که ژلاتین را به هم متصل می نماید، شده و ساختار ژله را به هم می ریزد.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید