آیا انگل فاسیولا علائم کرونایی دارد؟

به گزارش اخبار برخط، ایسنا/ یک متخصص عفونی، 15 درصد موارد را دارای علائم ریوی همچون تنگی نفس و سرفه دانست و اظهار داشت: در ماه های اخیر که با شیوع بیماری کرونا روبرو هستیم، مواردی هم مبتلا به فاسیولا بودند، زیرا به واسطه ایجاد علائم ریوی امکان اشتباه وجود دارد.

آیا انگل فاسیولا علائم کرونایی دارد؟

دکتر آیدین پورکاظمی با بیان اینکه بیماری فاسیولا(فاسیولاهپاتیکا) در قسمت های خاصی از جهان وجود دارد، اظهار کرد: فاسیولا در ایران یک بیماری بومی بوده که در مناطق شمالی به ویژه گیلان با توجه به شرایط اقلیمی وجود دارد. همچنین در بخش هایی از حوزه مدیترانه، اسپانیا، ایتالیا و آمریکای جنوب مشاهده می گردد.

وی عامل بیماری فاسیولا را یک کرم دانست که به صورت انگل وارد بدن انسان می گردد و افزود: این انگل در داخل کبد جای می گیرد و فراوری مثل و تخم ریزی می نماید و به وسیله مدفوع دفع می گردد.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، چرخه زندگی انگل فاسیولا را دوگانه دانست و توضیح داد: این انگل در داخل بدن یک حلزون وجود دارد و سپس وارد بدن انسان یا حیوانات گیاهخوار مانند گاو و گوسفند و بز شده و مجددا دفع می گردد. در واقع اگر متاسرکرهای ذره بینی فاسیولا(لاروها) خود را به یک محیط آبی برسانند، به برگ گیاهان آبزی می چسبند و اگر این گیاهان به صورت خام و نشسته مصرف شوند، متاسرکرها وارد بدن شده و به وسیله روده ها جذب می شوند و بعد از رساندن خود به کبد، به کرم بالغ تبدیل می شوند.

این متخصص بیماری های عفونی، سبزی جات محلی گیلان مانند چوچاق و خالی واش که در محیط های آبی هستند و توت فرهنگی که روی گِل قرار می گیرد را مستعد آلودگی دانست و گفت: مصرف آب آلوده هم می تواند عامل ایجادنماینده بیماری فاسیولا باشد.

وی با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در دو فصل بهار و پاییز، مطرح نمود: این بیماری دارای دوره کمون است، یعنی از زمانی که آلودگی وارد بدن می گردد تا زمانی که علائم بروز می نماید چند روز، چند هفته یا چند ماه طول می کشد. البته علائم اولیه بیماری غیر اختصاصی بوده و شامل احساس درد در ناحیه شکم به ویژه ناحیه فوقانی و معده می گردد، اما به تدریج درد بیشتر شده و همراه با تب و لرز و تعریق است.

پورکاظمی، با بیان اینکه بروز علائم پوستی مانند خارش و کهیر نیز می تواند نشانه آلوده شدن به فاسیولا باشد، گفت: علائم فاسیولا در فاز اول حدود دو تا چهار ماه آرام آرام ادامه می یابد و سپس خود به خود فروکش می نماید، اما در مناطق بومی مانند گیلان که این بیماری شناخته شده است، خیلی زود تشخیص داده می گردد.

وی 15 درصد موارد را دارای علائم ریوی همچون تنگی نفس و سرفه دانست و گفت: در ماه های اخیر که با شیوع بیماری کرونا روبرو هستیم، مواردی هم مبتلا به فاسیولا بودند، زیرا به واسطه ایجاد علائم ریوی امکان اشتباه وجود دارد.

این متخصص بیماری های عفونی، فاز مزمن بیماری را بدون علائم دانست و افزود: در این حالت کرم های بالغ در داخل کبد ماه ها و حتی سال ها تکثیر پیدا می نمایند و به تدریج به کبد آسیب می زنند، اما خوشبختانه در گیلان مرحله دیررسی نداشتیم و مردم باید آگاهی های لازم را داشته باشند.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، عدم مصرف سبزی جات را بهترین راه جلوگیری از ابتلا به فاسیولا دانست و متذکر شد: نمی توانیم خودمان را از منابع و املاح و ویتامین های سرشار سبزی جات محروم کنیم لذا توصیه می گردد سبزی جات را پخته مصرف کنید، زیرا حرارت بالا موجب از بین رفتن متاسرکرها می گردد.

وی با تاکید بر لزوم شست وشوی سبزی جات خام با آب و مواد شوینده مانند مایع ظرفشویی، گفت: بعد از شست وشو و پاک شدن گِل و لای، سبزی جات را در محلول یک به چهار سرکه و آب به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا متاسرکرها نابود شوند.

پورکاظمی، منجمد کردن را یکی دیگر از روش های اثرگذار به ویژه برای سبزی جات محلی گیلان دانست و یادآور شد: بعد از شست وشو و قرار دادن در محلول رقیق شده سرکه و آب و خرد کردن چوچاق و نعناع(نمک سبز)، به مدت پنج روز آنها را در داخل فریزر قرار دهید و سپس مصرف کنید.

وی با بیان اینکه برای آبیاری سبزی جات خانگی حتما از آب لوله کشی استفاده گردد، گفت: توت فرهنگی ها را نیز بعد از شست وشو به مدت سه ثانیه در آب جوش و بلافاصله در آب سرد قرار دهید تا علاوه بر پاکسازی، طعم و مزه خودش را حفظ کند.

منبع: همگردی

به "آیا انگل فاسیولا علائم کرونایی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا انگل فاسیولا علائم کرونایی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید