طرز تهیه مربا بهار نارنج به روش سنتی و اصیل

به گزارش اخبار برخط، فصل اردیبهشت منطقه ها پر از باغ مرکبات، تبدیل به بهشتی رویایی می شوند. شکوفه های نارنج و پرتقال را همه جا می بینید و با هر نفسی که می کشید عطر آنها شما را سرمست می نماید. این شکوفه ها طول عمر کمی دارند ولی راه هایی وجود دارند که می توانید عطر آنها را در تمام طول سال حس کنید. بهار نارنج خشک شده، عرق بهار نارنج و مربا بهار نارنج ؛ به همین راحتی می توانید بهار و آرامشی که این شکوفه های نارنج به شما هدیه می دهند را در تمام سال با خود داشته باشید.

طرز تهیه مربا بهار نارنج به روش سنتی و اصیل

موضوع این مطلب ما طرز تهیه مربای بهار نارنج است. درست کردن این مربای لطیف، خوش عطر و طعم و زیبا قلق های خاص خود را دارد. این که چطور تلخی گلبرگ ها گرفته گردد یا چطور شیشه ای شوند، به راحتی با چند ترفند انجام می گردد. اگر دوست دارید خودتان در منزل مربای بهار نارنج درست کنید تا خاتمه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای بهار نارنج (یک پیمانه مربا)

  • آب پنج و نیم پیمانه
  • شکوفه نارنج دو پیمانه
  • شکوفه پرتقال یک سوم پیمانه
  • شکر دانه درشت دو قاشق غذاخوری
  • شکر دانه ریز (پودر شکر) یک پیمانه
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • آب لیمو تازه دو قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربای بهار نارنج

مرحله اول

برای خلاص شدن از تلخی گلبرگ های نارنج، نمک و دو پیمانه آب را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید و شکوفه های بهار نارنج و پرتقال را به آن اضافه کنید. بگذارید حدود 45 دقیقه بجوشد و بعد آبکشی کنید.

مرحله دوم

در یک قابلمه میانه سه لیوان آب و دو قاشق غذاخوری شکر دانه درشت را مخلوط نموده و بگذارید تا بجوشند.

مرحله سوم

شکوفه های نارنج و پرتقال را به این ترکیب آب و شکر در حال جوش اضافه کنید. مدت هفت تا هشت دقیقه زمان بدهید تا در این آب قل بخورند. اگر ناخالصی هایی مثل کاسبرگ روی آب دیدید، آنها را جمع کنید.

مرحله چهارم

حالا مجدد شکوفه ها را آبکشی کنید ولی دقت کنید که آب آن را نباید دور بریزید. شکوفه ها را کنار بگذارید و آب را مجدد به قابلمه برگردانید.

مرحله پنجم

شکر دانه ریز را به این آب اضافه کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا آرام آرام شیره قوام بیاید و غلیظ گردد. شکوفه ها و آب لیمو را به شیره مربا اضافه کنید و آرام هم بزنید. حدود دو ساعت زمان می برد تا شکوفه های نارنج شفاف شوند و شربت بهار نارنج به رنگ طلایی کمرنگ در آید.

مرحله ششم

غلظت شیره مربا کاملا سلیقه ای است. زمان که به غلظت مورد نظرتان رسید، شعله را خاموش کنید و فرصت دهید تا مربا کاملا سرد گردد. سپس در شیشه بریزید و در یخچال بگذارید.

چند نکته

  • برای از بین بردن تلخی بهار نارنج می توانید از مخلوط آب و آهک هم بهره ببرید. مدت 12 تا 24 ساعت اجازه دهید تا شکوفه نارنج در این ترکیب بماند سپس آبکشی کنید. بعد آنها را در آب در حال جوش بگذارید و فرصت دهید کمی بجوشد. سپس مجدد آبکشی کنید. این کار را سه تا چهار مرتبه انجام دهید تا تلخی شکوفه ها گرفته گردد. در مرحله آخر شکوفه ها را با آب سرد آبکشی کنید. آهک مانع از تغییر شکل بهار نارنج می گردد اما انتخاب مناسبی برای سلامتی نیست.
  • برای این که از غلظت شیره مربا بهار نارنج مطمئن شوید، کمی از مربا را با یکی قاشق بردارید. وقتی خنک شد، قاشق را کج کنید. اگر مربا سریع از قاشق نریخت یعنی به قوام مورد نظر رسیده اید.
  • این به خودی خود بسیار خوش عطر و طعم است ولی اگر دوست دارید می توانید در طرز تهیه مربا بهار نارنج زعفران یا هل هم اضافه کنید.
  • مربای بهار نارنج همراه خوبی برای چای عصرانه شماست.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه مربا بهار نارنج به روش سنتی و اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا بهار نارنج به روش سنتی و اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید